Praktisk feminism nära dig

Jo, jag gillar att kramas. Men helst gör jag det med mina nära vänner och såna jag kanske inte sett på länge. Att man som tjej däremot förväntas hälsa på folk med en kram – alltid – tycker jag är lite störigt. Killar får ta varandra i hand. Om jag sträcker fram handen brukar folk bli lätt nervösa och inte fatta vad jag håller på med. Men om jag känner att vår relation är mer professionell än vänskaplig, men inte känner för att bara stå och vinka lite?

I Frankrike var det hemskt. Där tvingas man som tjej att kindpussas med alla man träffar. Män får ta i hand, men de franska killarna skrattade åt mig när jag ville presentera mig på det sättet. Det var kindpussande som gällde. Män kan kindpussas med varandra om de är släkt eller homosexuella. Annars är det handskakning som gäller om de inte vill hamna vid sidan av det som är okej.

Skaka hand med en kvinna du känner nästa gång du träffar henne – så bidrar du till att göra oss alla mer mänskliga.