Tvärdrag är SSU:s idépolitiska tidning och kommer ut med fyra nummer per år. I Tvärdrag hittar du den unga progressiva idédebatten, spännande artiklar och nya perspektiv på samhällsutvecklingen. Förutom själva papperstidningen ordnar vi workshops, seminarier och events. Vår målsättning är att vara en central och radikal del av arbetarrörelsen.

Vill du medverka i tidningen? Hör av dig! Vi är ständigt på jakt efter nya skribenter och illustratörer till tidningen.

För frågor hänvisas till Nils Forsén, chefredaktör Tvärdrag.

Nils Forsén

– Tvärdrags chefredaktör

Nils är Tvärdrags chefredaktör för Tvärdrag. Han kommer från Stockholm där han länge varit aktiv i SSU och studerat teater och politisk scenkonst. Nils engageras av reformism, provisoriska utopier – och gärna i symbios med politisk teater.

Mail: nils.forsen@ssu.se

Telefon: 076- 402 50 87

Jonas Bergström

– Redaktionsordförande och ansvarig utgivare

Jonas är ansvarig för Tvärdrag i SSU:s förbundsstyrelse. Han kommer från Skövde, bor i Malmö, studerar idéhistoria, är ledarskribent och har även ansvar för antirasism i SSU:s förbundsstyrelse. Jonas brinner för det som är jämlikt, hållbart och härligt.

Mail: jonas.bergstrom@ssu.se

Agnes Kauranen
Pluggar barnlitteratur i Lund och jobbar som timvikarie inom äldrevården. Gillar Malmö och blir arg över patriarkala orättvisor.

Anton Levein
Nyfiken elektriker från Karlstad med båda fötterna djupt försjunkna i det fackliga träsket. Jobbar med ungdomsfrågor, arbetsmarknad och utbildning. Deltidspolitiker som gillar twitter.

Faradj Goulou-Koliev
Socialdemokratisk kattälskare från Solna. Doktorerar i statsvetenskap vid Stockholms universitet där han forskar kring “naming and shaming” i internationella samarbeten.

Fredrika Almqvist
Har en magister i kommunikation på Göteborgs universitet. Försöker vräka i sig så mycket kultur det bara går och sitter som ledamot för Socialdemokraterna i Regionfullmäktige i Västra Götaland.  

Liss Jonasson
Född och uppvuxen i Jämtland där även SSU-bakgrunden finns, men bor nu i Sundsvall. Gillar skog, järnväg och inredningsbloggar. Drömmer om en egen liten stuga i Norrlands inland och att avskaffa patriarkatet.

Nadya Karakaya
Juridikstudent och Tvärdrags globetrotter. Befinner sig just nu på resande fot i Australien där hon bråkar med fastighetsägare och lapar sol. 

Sofie Eriksson
Bor i Falun, kommer från Sandviken och vill till månen. Arbetar som politisk sekreterare i Landstinget Dalarna och tycker om sweetchilichips och Star Trek. Brinner alldeles särskilt för precis allting. I perioder.