Skribentarkiv

Rena rama Marx

  Det Europeiska socialdemokratiska initiativet ”Together” höll konferens i Bryssel. Tvärdrags Susanna Kierkegaard var där och ger en analys av Labourledaren Jeremy Corbyns anförande. Skägg världen över förenen eder – ni har inget att förlora utom möjligtvis håret på knoppen, ropar Jeremy Corbyn ut i publiken till en deltagare med ansiktsbehåring. Nog …  Läs mer »

Överraskningsvalet

  Tvärdrags Susanna Kierkegaard, på plats i Storbritannien, analyserar det nyligen utlysta brittiska valet. För en svensk, som är van vid att vanka till vallokalen samma söndag i september vart fjärde år, kan det överraska att premiärministern helt plötsligt kan bestämma sig för att utlysa ett val. I ett till synes liknande …  Läs mer »

Rajan om robotrevolutionen

  Raghuram Rajan, Internationella valutafonden IMF:s före detta chefsekonom och Indiens förre centralbankschef, var nyligen i Stockholm. Tvärdrag var där och bevakade tillställningen hos Studieförbundet Näringsliv och Samhälle. På agendan stod populism, den annalkande robotrevolutionen och dess konsekvenser för arbetarklassen. ”Den vita mannen är en utdöende art”, säger Rajan i förbifarten. Han …  Läs mer »