Skribentarkiv

De begärda orden

  Socialdemokraternas kongress har tagit beslut om riktlinjer för migrationspolitiken, efter partistyrelsens reviderade förslag. Läs vad Sofie Eriksson, kongressombud från Dalarna och medlem i Tvärdrags redaktionskommitté, sa i debatten i talarstolen:  På hur många olika sätt kan vi nås av porträtt av krig? Vi märker de ögon som tystnat. De finns i …  Läs mer »

Segregerad klassfest

  Känner ni det pågå? Ingen fattar hur de har råd med de där dyra bilarna egentligen. Deras barn har inga riktiga jobb, men går ändå runt med klockor värda tre månadslöner för en hederlig lärare. Och då har vi inte nämnt inredningen än. INREDNINGEN. Ett jävla skämt. Ingen vanlig människa skulle …  Läs mer »

På bussen till Avesta

  Du som kommer till Avesta med tåg för första gången behöver ta bussen om du ska in till Avesta centrum, eftersom att du anländer till tågstationen i Krylbo. Om du försöker betala när du kliver på får du med största sannolikhet en något förvånad blick tillbaka från chauffören – det är …  Läs mer »

Bokmässan: ”Nu jävlar blir det yttranden!”

  Hur är Bokmässan för personer som inte läser böcker så ofta? Årets mässtema är yttrandefrihet och hörni – nu jävlar blir det yttranden. En icke-läsare mitt bland polotröjornas ångest, batiktomtarnas joggingskor och vinpumparnas ärlighet (ni vet, uppriktiga skratt mellan personer med större ordförråd än självdistans). Fördomarna slår klackarna i taket innan …  Läs mer »

Billigare med chips än rawfood

  Var dig själv, min vän. Sträck på dig, dra bak axlarna och andas. Var dig själv. Vädra nyckelbenet för tacksamheten och vänd rösten bort från frustrationen. Låt den hugga sår i ryggen istället. Ta en sväng till gymmet, testa yoga, baka bröd utan gluten. Lyssna på dig själv, gör det du vill, inget är …  Läs mer »

Vad kommer sen, Löfven?

  Igår svarade Ardalan Shekarabi annorlunda på en fråga än vad han (med stor sannolikhet) skulle ha gjort för ett år sedan. Då skrev nämligen Shekarabis statsrådskollega i en debattartikel Åsa Regnér att Regeringen arbetar hårt för att minska tiggeriet. Artikeln beskriver arbetet som om det utgår från en insikt om att tiggeriet …  Läs mer »