Skribentarkiv

Ekonomisk jämlikhet är sexigt

  I USA-valets primärval förra året fick den demokratiska socialisten Bernie Sanders fler röster än Donald Trump och Hillary Clinton tillsammans bland unga väljare. Och inte med en liten marginal. Bland väljare under 30 år fick Sanders hela 29 procent fler röster än de två andra stora presidentaspiranterna. Genom att profilera sig …  Läs mer »

Cyborgklassamhället

  I år fyller SSU 100 år. Under vår stolta historia har vårt förbund spelat en avgörande roll när Socialdemokraterna tagit ställning i de frågor som 1900-talets tekniska utveckling fört med sig (som t.ex. kärnvapenfrågan och kärnkraftsfrågan). Om en riktar blicken mot de kommande 100 åren är det spännande att spekulera i …  Läs mer »

Joe Hill – från spottkoppsrensare till facklig hjälte

"IWW:s främsta vapen var deras aktivister, så kallade ”wobblies”, som gjorde allt för att skapa allmänt kaos hos politikerna och företagarna. De tjuvåkte mellan delstaterna och spred sitt budskap till de fattiga och arbetslösa. Dom infiltrerade fattiga områden och tusentals arbetsplatser. De täckte städerna med propagandaaffischer och höll dagliga demonstrationer och torgmöten. …  Läs mer »