Skribentarkiv

Ledare: ”Vi är många fler”

Ledaren är ursprungligen publicerad i Tvärdrag nr 4/2016    ”We are the 99 percent”. Vi är de 99 procenten. Parollen användes av Occupy-rörelsen 2011, när demonstranter intog börshajarnas Wall Street i New York. Men egentligen är den mycket äldre än så. Hos den unga socialdemokratin, långt innan den tog makten, fanns en övertygelse om att de en dag skulle ta över. De såg hur …  Läs mer »

Fattigdom är inte feminism

"Det den liberala feminismen har att erbjuda är rättigheter på ett papper. Men vad är ord på ett papper värt om kvinnors löner är så låga att de förblir ekonomiskt beroende av män?" …  Läs mer »

Mattias Gardell: ”Vem fan vill bli tolererad?”

"Mangs ansåg att han hade ett Anticimex-uppdrag där han tog på sig att städa bort mänsklig ohyra, parasiter, de människor han kallade ”det värdelösa livet” från Malmös gator. ”Det värdelösa livet” som han definierade som ett liv man kan utsläckas utan att omvärlden nämnvärt bryr sig eller reagerar." …  Läs mer »

Här är Tvärdrags nya redaktionskommitté!

Tvärdrag har en ny redaktionskommitté för perioden 2016-2017. Redaktionen valdes vid SSU:s förbundsstyrelsemöte i helgen. Vi ser fram emot att kicka igång arbetet för att tillsammans göra Tvärdrag till en ÄNNU bättre tidning. Tusen tack till alla er som sökt, och grattis till nya redaktionen!  Agnes Kauranen Pluggar barnlitteratur i Lund och jobbar …  Läs mer »