Skribentarkiv

Elisabeth Lindberg: Därför sopar Corbyn mattan med konkurrenterna

"Utrymmet för Jeremy Corbyn kunde inte varit större. Hur det än går för honom har han vunnit. Ed Miliband öppnade upp för Labour att prata om ojämlikheten i Storbritannien, men Corbyn har tagit allt ett steg vidare. När han säger att han vill sätta stopp för åtstramningspolitiken tas det på allvar." …  Läs mer »

Fem förbannade år väntar Storbritannien

"Ed Miliband har gjort en ganska bra valkampanj. Han har gått från akademikertönt till en ledare med självförtroende. Det räckte inte ändå. Labour har inte gett tillräckliga svar på vart Storbritannien är på väg och det straffar sig alltid. Inte höger nog för England, inte vänster nog för Skottland. Framför allt inte …  Läs mer »

”Men det får man väl inte säga i det här jävla landet”

"Det paradoxala med SD:s ökade stöd kan bli att den samlade vänstern tar sig samman till ett politiskt paradigmskifte. Likt 30-talets fascistiska rörelser skrämde Socialdemokraterna till insikt om att staten inte kan spara i tider med hög arbetslöshet. Det krävs ett inkluderande politiskt projekt för att skapa förtroende." …  Läs mer »

Reinfeldts strategi: bli som Järnladyn

"Inkomstklyftorna har vidgats 100 procent snabbare än under Socialdemokraterna. Med de ekonomiska förändringarna har Reinfeldt försökt nå svenska folkets själ. Det verkar inte som att det helt och hållet har lyckats". Elisabeth Lindberg synar Reinfeldts strategier i sömmarna.  …  Läs mer »