Skribentarkiv

Trump och landsbygden

  I tisdags var jag på ett seminarium om det amerikanska valet, anordnat av Arenagruppen. Inbjuden föreläsare var Sean Trende från Real Clear Politics, en amerikansk byrå som jobbar med politiska analyser. Mot en vit stenvägg visade projektorn en klar bild av varför Hillary Clinton förlorade valet i höstas. Demokraterna har lämnat …  Läs mer »

Jag drar en lättnadens suck för liberalismen

  Gårdagens rabalder där Birgitta Ohlsson hängdes ut inför öppen ridå som Liberalernas svarta får verkar ha lugnat ner sig efter ett över 7 timmar långt krismöte. Jag såg många som påstod att inom ett parti som Liberalerna borde toleransen för öppen debatt vara hög. Som socialdemokrat tycker jag självklart att det …  Läs mer »

Sveriges sämsta arbetsgivare

  Våren 2016. Kommunals avtalsförhandlingar landar i en stor löneframgång för en av Sveriges största kvinnodominerade yrkesgrupper, undersköterskorna. Sedan avtalet slöts har vägen till löneförhöjning kantats av kommunalt bakåtsträvande och utdragna lokala förhandlingar. På grund av något så fånigt som att kommunerna hittat på nya titlar på undersköterskor och därför bestämt att …  Läs mer »

Priset för ett människoliv fortfarande för lågt

Krav på 800 miljoner i avskrivningar som landat i Peabs knä, föreningskränkningar och katastrofal – dödshotande – arbetsmiljö har kantrat bygget av MoS, Mall of Scandinavia. Vecka 16 blev veckan då arbetsmiljö kom upp på löpsedlarna. Ett obekvämt skyddsombud har blivit bortplockat från en av Sveriges farligaste arbetsplatser och elföretaget APQ ber …  Läs mer »