Skribentarkiv

Högeridéer efterlyses!

  Prata mer om idéer! Det är en återkommande uppmaning som brukar riktas till den politiska arenan, vilken av många uppfattas vara alltför präglad av teknokrater och spelteoretiker. Agenda hade för en tid sedan ett inslag om vad de skildrade som just idéernas borttynande betydelse i dagens politik. Detta efter två års …  Läs mer »

Lösningen heter inte NATO

I dagarna presenterade regeringens utredare sitt förslag om införandet av en modern värnplikt. Det är en utmärkt idé som den unga socialdemokratin länge lyft fram. I dagens läge finns all anledning att lägga fram en offensiv politik för att rusta upp det svenska försvaret. Dels en politik för nationell trygghet, militärt och …  Läs mer »

Bostaden är lösningen

  ”Det går inte att bromsa sig ur en uppförsbacke.” Det konstaterade karaktären Sally i TV-serien med samma namn. Ordspråket passar nog så bra in på det socialdemokratiska partiet. I ett läge där Socialdemokraternas opinionssiffror har rasat i botten är det dags för partiet att bli offensivt och bryta upp med sin tveksamhet och …  Läs mer »