”Är vi framme snart?”

 

Tvärdrag nr 1 2017 bär titeln ”Är vi framme snart?” och utgår ifrån den unga socialdemokratins röster, visioner och analyser. 

Den unga socialdemokratiska idédebatten är flyttfåglar som seglar mot digitala breddgrader, med tvärdrag under vingarna. Då finns möjligheter att prova nya fågelvägar på idépolitikens vida himmel.

Hur ska vi besvara de eviga frågorna om var vi är, vart vi ska och hur vi tar oss dit? I nr 1 av Tvärdrag 2017 levererar vi inte svaren. Vi vrider och vänder på dem i mötet mellan människor, i vinden mellan fåglarna. Vi svävar på målet.

Tvärdrags redaktion har seglat runt bland SSU-klubbar i vårt avlånga land för att ställa tre öppna frågor:

”Var är vi?”

”Vart ska vi?”

”Hur tar vi oss dit?”

Resultatet av diskussionerna läser du i numret. Ibland som texter utifrån ämnen som kommit upp, ibland i reportageform. Ibland är diskussionerna direkt citerade – ibland fragmentariskt, ibland i sin helhet. Detta Tvärdrags näst sista nummer är myllrande röster från lokalt engagerade socialdemokrater. Ett collage av tankar som svävar iväg, försöker orientera sig, hitta fram.

När du läser tidningen, vad blir ditt intryck av de samlade rösterna? Vad vill socialdemokratin, var är vi, vilken väg ska vi flyga?